Tiffit ja Petitit Kontiolahden Pyytivaaralla

Älä sano koskaan, että EI ENÄÄ KOSKAAN… Näin voin alkaa tämän tarinan! Ja jatkaa, että kun Sinulla on kerran ollut TIFFI, niin saattaapi joutua sanojansa syömään… Elämä 90-luvulla Tiffien kanssa jätti jälkensä sydämeeni ja uusi mahdollisuus palautti ne takaisin jokapäiväiseen elämääni.

Loppukesällä 2009 pääsimme muuttamaan Kontiolahden Pyytivaaralle, ns. keskelle ei mitään, omaan rauhaan. Pihapiirissä oli jo koiratarha valmiina, mutta ei siinä olisi Tiibetinmastiffit pysyneet kuin hetken! Talven kuluessa oli Ilkalla aikaa sulatella asiaa, kun saimme pitää Jormalta ja Evulta viikonloppukoiria luonamme, ensin yhtä ja sitten kahta.

Siitä pikkuhiljalleen kääntyivät asiat niin, että uusi tarha saatiin valmiiksi kesän lopulla, Sulo muutti meille “tappijalkojen seuraksi” ensin Essin kanssa, sitten Essi vaihtui Hemmoon ja ikioma pentummekin “Jyhky” näki päivänvalon Dar Shing -kennelissä 13.02.2011!

Toukokuussa Hemmo palasi takaisin kotiinsa Susannalle ja Paro muutti Mansikkamäeltä meille Sulon kaveriksi! Näin olemme neljän koiran loukussa ja omat menomme pitää soveltaa sen mukaan.

Uuden kopin valmistusta seurasivat kaikki neljä koiraa mielenkiinnolla ja Sulo valloitti terassin heti kun se oli valmis! Poikkesipa myös parvella. Kuinka viihtyvät ylhäällä, jää nähtäväksi, onko siellä kesällä viileää katon suojassa läpivedon käydessä? Vai jääkö se vain tähystyspaikaksi katsella missä Miisu-kisu viipottaa aitauksen ulkopuolella vapaudessa kelloaan kilistellen…

Sulo, of Zlazano Labuche (*15.2.04), viettää meillä veteraani elämäänsä, ollen tarhan ja pihan Kunkku, sille ei muut rutise. Kun se hieman urahtaa, peruuttavat uteliaat kuonot sujuvasti takaviistoon!

Paro, Dar Shing Pharol (*13.2.11), kasvaa ja muuttuu päivä päivältä, pentumaisuus katoaa pikkuhiljalleen.

Aikuistumisen kynnystä ei olla ylitetty ilman pieniä konflikteja, mutta onneksi suuremmilta yhteenotoilla on toistaiseksi vältytty. Vili (PBGV *10.1.07) pitää omia puoliaan, jurnuttaa Parolle eikä väistä, joten on hieman pidettävä poikia silmällä! Kokoeroa niillä on ihan kiitettävästi sekä jästipäisyyttä molemmilla! Rauha (PBGV *18.8.07) yrittää saada Paron mukaan leikkeihinsä leukojaan lonksuttamalla ja sitten karkuun katsoen taakseen, että tuliko perään ja täyskäännös vauhdissa. Ikkunasta katsellen välillä tarhassa makoillaan rinta rinnan, sitten taas on meno villiä, paitsi Sulo, joka tarkkailee normaalisti muita rauhallisena. Yhteishenki on kuitenkin voimissaan, sillä samaan koppiin kömpivät kaikki levolle suojaan sateelta ja tuulelta.

Tulevaisuuden ajatelmia: Paron kanssa aloitellaan käyntejä näyttelyissä, katsotaan mitä tuleman pitää. Suloa otetaan mukaan silloin tällöin ja miksei Petititkin voisi vielä kehiä kiertää. Koiramäärä on tässä, vaikka niinhän ei pitäisi sanoa ja yksi kissakin (kuulemma!) riittää! Näin tuntuu hyvälle elellä ja olla täällä maalla. Minä saan nauttia luonnon kauneudesta, seurata eläinten touhuja, niin koti- kuin luonnoneläintenkin. Jokainen päivä on erilainen ja sehän on elämän suola!

Tiffit, ovat ne vaan Koiria, omistajilleen uskollisia Ystäviä, talon vahteja tai sitten EIVÄT… Taitavat nuo “tappijalat” olla ne ekana äänensä avaavat, JOS jotain epämääräistä on havaittavissa. Olipa se sitten tuulen huminaa, sateen ropinaa tai pakkasen paukahdusta, välillä ilman sen kummempaa tai ihan vaan jos vaikka lapio seisoo syyspimeässä, paikassa, missä sitä hahmoa ei aiemmin ole ollut!

Yhteiset terveisemme Pyytivaaran koilliskulmalta, Satu ja Ilkka, Tiffit Sulo & Paro, Peitit Vili & Rauha sekä Miisu-kisu

Meihin saat yhteyden Satu Lind 040 – 729 6398 tai Ilkka Kinnunen 050 – 326 2610, meilillä lind.satu@gmail.com tai ajelemalla pihaan osoitteeseen Mäntyvaarantie 23, 80770 Kontiolahti as.

Comments are closed.